Wat zijn de belangrijkste gezondheids-gerelateerde voordelen van LED-verlichting

3 mins read

Elk persoon heeft 24/7 licht nodig. Natuurlijk licht is alleen handig voor overdag, daarom hebben kunstmatige lichtbronnen nodig. Omdat door de mens gemaakte lichtbronnen in verschillende varianten voorkomen, is het onze verantwoordelijkheid om de juiste keuze te maken. Het soort licht dat u kiest, kan een direct effect hebben op uw gezondheid. Als u een upgrade uitvoert naar LED-verlichting, kiest u een optie met meerdere gezondheidsvoordelen.

Voordelen van het gebruik van LED-verlichting gerelateerd aan gezondheid:

Vermindert stress en angst

Als we niet genoeg zonlicht krijgen, kan dit leiden tot angst en stress. Door de introductie van de LED-verlichting kan dit soort problemen eenvoudig worden opgelost. Het bootst de effecten van natuurlijk licht na. Lichtgevende dioden kunnen het niveau van angst en stress bij mensen verminderen.

Verwijdert hoofdpijn

Vanwege sterk licht kan men last krijgen van hoofdpijn en migraine. Om dergelijke gezondheidsproblemen op te lossen, kan LED-verlichting de beste optie zijn.

Bevat geen kwik

De meeste gloeilampen, met name gloeilampen en fluorescentielampen, bevatten meer kwik. Hierdoor wordt de lamp gevaarlijk om te hanteren. LED-lampen bevatten geen kwik en zijn een veiligere optie voor het milieu.

Kleurconsistentie kan worden gehandhaafd

Wanneer u fluorescentielampen gebruikt, creëert dit een flikkerend effect. Dit kan een negatief effect hebben op uw oogzicht. Constante gelijkspanning kan schadelijke effecten veroorzaken, vooral als u zware machines bedient. Bovendien kunnen LED-lampen minimaal 50.000 uur werken. Het behoudt de kleurconsistentie en vermindert vermoeide ogen.

Geen uitstoot

LED-lampen produceren weinig infrarood of ultraviolette stralen. Hierdoor is het niet alleen geschikt voor goederen en materialen, maar ook voor de UV-gevoelige objecten in musea en de keuken.

Een verwaarloosbare hoeveelheid warmte

In tegenstelling tot gloeilampen en fluorescentielampen kunnen LED’s gemakkelijk worden aangeraakt, zelfs als ze urenlang branden. De kansen om een ​​risico te lopen zijn bijna niet noemenswaard, omdat het geen accidentele brand of brand veroorzaakt. Het gebruik van LED is een effectieve optie voor straatverlichting.

Kan worden gedimd

LED’s kunnen eenvoudig worden gedimd en hebben een uitstekende controle over de lichtkleur, flexibiliteit en de verdeling ervan. Deze kunnen fantastische lichteffecten bereiken met de mogelijkheid om de sfeer te veranderen. Lichtgevende dioden worden al gebruikt in kantoren, restaurants, vliegtuigen, enz.

Werk stil

Fluorescerende lampen veroorzaken ruiseffecten in het geval ze voor een langere duur worden gebruikt. Deze traditionele lichtbronnen zijn behoorlijk vervelend en produceren een laag zoemend geluid. LED-lampen veroorzaken dergelijke problemen niet en kunnen stil worden bediend. Het creëert geen geluidseffecten.

Conclusie

Voor elke functie zijn LED-lampen beter in vergelijking met andere traditionele verlichtingsbronnen. De LED-lampen kunnen duurder zijn, maar het positieve effect op de gezondheid kan niet worden genegeerd.